Kärnvapenhot på bästa sändningstid

Så här kan det låta i ryska kvällsnyheter i dessa kristider: “Enligt opinionsundersökningar som publicerades i fredags anser amerikanerna själva att Putin är en betydligt starkare ledare än Obama. Och dessutom är Ryssland världens enda land som reellt är kapabelt att förvandla USA till radioaktiv aska.”

I förra veckan sparkades chefen för Rysslands mest lästa nyhetssajt Lenta.ru. Ägaren hade uppenbart utsatts för påtryckningar från hög ort på grund av sajtens olämpliga bevakning av händelserna kring Ukraina. Mer än hälften av journalisterna på Lenta.ru sade upp sig på fläcken i protest mot den nye, Kremltrogne chefredaktören.

Två dagar senare blockerades tre kritiska nyhetssajter och oppositionsledaren Aleksej Navalnyjs blogg. De innehåller extremistiskt material och uppmaningar till deltagande i olagliga manifestationer, hette det.

Till skillnad från dessa farliga extremistsajter är rysk stats-tv ett mirakel av balanserad rapportering. Eller vad sägs om dagens Kiseljov i söndagskvällens stora nyhetssändning på kanalen Rossija 1, Vesti Nedeli?

Enligt opinionsundersökningar som publicerades i fredags anser amerikanerna själva att Putin är en betydligt starkare ledare än Obama. Och dessutom är Ryssland världens enda land som reellt är kapabelt att förvandla USA till radioaktiv aska.

Hela inslaget här under med svensk text.

Kiseljov är Putins huvudpropagandist, som för tre månader sedan utnämndes till chef för en ny jättelik, statlig nyhetsbyrå. Kiseljov är också mannen som nyligen i samma “nyhetsprogram” förklarade att vanliga åldern för sexdebut i Sverige är nio år.

Här är söndagens hela program, utan svensk text. Kiseljov förklarar också bland annat att det är USA som valt Ukrainas nya premiärminister. Såklart, vem annars, om nu inte Putin fick bestämma vem det skulle bli.

Mer på temat:

Av Kalle Kniivilä

Mest om Ryssland.

6 svar på ”Kärnvapenhot på bästa sändningstid”

Jag vet inte hur man ska tolka att animationen där Ryssland ses skicka iväg saker åt alla möjliga håll sägs till orden “i rätt riktning”, Hela världen tycks vara Kiseljov:s måltavla

Det är mycket man kan undra över här. Vad är egentligen syftet med hela föreställningen? Vem är den tilltänkta publiken? Ryssarna som ska övertygas om att Putin är världens starkaste man och inget ont kan hända, eftersom Ryssland har detta förträffliga försvarssystem? Eller väst som ska skrämmas från att sätta sig på tvären när Ryssland tar det som Ryssland vill ha?

Man kan också fundera på om det där gamla Perimetr-systemet verkligen är funktionsdugligt, eller om det bara är skrämskott.

Här en artikel från 2011 där chefen för Rysslands strategiska missilstyrka hävdar att Perimetr är bruk:

http://www.kp.ru/daily/25805/2785953/

Här lite mer intressant läsning på ämnet, dock inga hårda fakta:

http://www.slate.com/articles/life/the_spectator/2007/08/the_return_of_the_doomsday_machine.single.html

“Kiseljov förklarar också bland annat att det är USA som valt Ukrainas nya premiärminister”

Försöker du påstå att han är folkvald? USA och EUs tillfälligt allierade i Högra Sektorn + C14 “övervakade” radans session när den tillfälliga presidenten skulle väljas av de närvarande. Om du undrar hur det ser ut vid politiska sammankomster så kan följande länk vara till hjälp, från ett möte i Vasylkiv:

https://www.youtube.com/watch?v=9fKIq8fE1CE

Den största ryssvänliga kandidaten Mykhailo Dobkin är placerad i husarrest efter anklagelser om att leda en “separatistisk rörelse” så det planerade valet i Maj kommer bli en demokratisk fullträff!

Parlamentet är folkvalt. Det var parlamentet som röstade för både tillfällig president och ny regering. Med stor majoritet. När Janukovytj flydde vände många av hans anhängare kappan.

Extremister har demonstrerat utanför, men så vitt jag vet har inga demonstranter av någon sort varit inne i ukrainska parlamentsbyggnaden i något skede. Det är så klart inte omöjligt att jag saknar väsentlig information. Den anglo-sionistiska plutokratin som du hänvisar till på din blogg har säkert genomfört en mörkläggningsoperation här.

OSSE har dock såvitt jag kan se inte haft något att invända mot valet av ny president och regering, så tills annat är bevisat utgår jag ifrån att det gick rätt till.

Att kalla de idiotiska våldsverkarna i Högra Sektorn och den militanta men marginella nationalistgruppen S14 (obs, ej C14) för USA/EU-allierade är bara löjligt. Snarare kan man misstänka att de tar order från Moskva. Högra Sektorns stormning av stadsfullmäktige i Vasylkiv är givetvis helt oacceptabel, men har ingenting med den ukrainska regeringens legitimitet att göra.

Det som däremot i mitt tycke påverkar regeringens legitimitet är Svobodaledamöters misshandel av chefen för det nationella tv-bolaget, som jag skrivit om här, långt före andra svenska medier. Det är skam att Mirosjnytjenko sitter kvar i parlamentet.

Dobkin är med rätta misstänkt för separatism. Men någon betydelsefull kandidat är han inte. Hans stöd ligger enligt de senaste opinionsundersökningarna kring 4 procent, vilket är förvånansvärt mycket. Fast han är riktigt festlig, jag kan inte få nog av den här klassiska videon där han ska hålla ett valtal. (Varning, grova svordomar…)

https://www.youtube.com/watch?v=8RDpo938FRs

“När Janukovytj flydde vände många av hans anhängare kappan.
Extremister har demonstrerat utanför, men så vitt jag vet har inga demonstranter av någon sort varit inne i ukrainska parlamentsbyggnaden i något skede. Det är så klart inte omöjligt att jag saknar väsentlig information.”

Väsentlig information kan man t.ex. få från Kyiv Post:

http://www.kyivpost.com/content/ukraine/as-yanukovych-flees-kyiv-parliament-takes-charge-337361.html

Ang sessionen när Jatsenjuk valdes till tillförordnad president säger Regionernas partis Oleg Tsarjov att flera av partiets ledamöter misshandlats, hotats och tvingats avgå eller stödja oppositionen. Ministrar har ställts inför ultimatum att antingen byta sida eller ställas inför rätta.

Oppositionen försäkrade att inget fanns att frukta eftersom parlamentets nya beskyddare, de paramilitära ”självförsvarsgrupperna” (alltså Högra Sektorn + S14), nu vaktade både inne i och utanför byggnaden.

Samma högerhuliganer som alltså dagarna innan stormat Regionernas partis huvudkvarter, slagit sönder kommunisternas lokaler i Kiev och attackerat regeringsanhängare skulle alltså ansvara för säkerheten för dessa partiers parlamentsledamöter. Det är inte så svårt att tänka sig att många ledamöter fruktade för sina liv eller aktivt hindrades från att nå parlamentet på lördagen. Hade OSSE vart på plats eller tagit rapporterna på allvar så hade det nog låtit annorlunda. Om man inte tror att dessa hot är på allvar kan man återigen läsa Kyiv Post:

http://www.kyivpost.com/content/ukraine/petrenko-kliuyev-was-attacked-after-resignation-337580.html

Detta är såklart inte exklusivt för Kiev utan sker var helst nazislöddret hotar sig fram, t.ex. i västra Ukraina (Rovno)

http://rt.com/news/radical-opposition-intimidating-techniques-882/

“Deputy Chairman of the Party of Regions in Rivne, Alla Ivoylovoy, said that “armed masked youths burst into the homes” of party members demanding a list of activists who “participated in the so-called anti-Maidan protest, threatening physical violence and arson of houses.””

Detta är business as usual i de områden där Svoboda och HS har stöd.

“Att kalla de idiotiska våldsverkarna i Högra Sektorn och den militanta men marginella nationalistgruppen S14 (obs, ej C14) för USA/EU-allierade är bara löjligt. Snarare kan man misstänka att de tar order från Moskva.”

Varför skulle Kreml sponsra ett gäng rysshatande nazister för att störta en ryssvänlig president (Janukovytj)? Vore det inte att skjuta sig i foten? Glöm inte att dessa grupper var de som stod i fronten i kravallerna samt besköt Berkut från bla fackföreningshuset. Deras våld förde den nuvarande revolutionsregimen till makten. Hade Majdanprotesterna stannat vid civil olydnad och icke våld hade Berkut troligen kunnat hantera kuppmakarna och en kompromiss hade kunnat nås. Men vissa intressen är inte intresserade av någon kompromisslösning.

Jatsenjuk har aldrig valts till tillförordnad president, han är premiärminister.

Det förekommer många svepande påståenden om våld och hot mot parlamentsledamöter. Framför allt är det Putin och Janukovytj som sprider dessa, givetvis i sina egna intressen. RT=Putin.

Jag känner till ett bevisat fall där smockan hängde i luften. Det var Regionpartiets Nestor Sjufrytj som en rasande folkmassa stoppade utanför parlamentet den 22 februari eftersom han sågs som ansvarig för de dödliga skotten mot demonstranterna. Han räddades av oppositionspolitiker och Majdans självförsvarsstyrkor. Det kan så klart finnas fler fall, men sedan slutet av februari har läget lugnat sig, och det är uppenbart att majoriteten av parlamentet fortfarande stödjer den nya regeringen.

Att dra likhetstecken mellan Högra Sektorn och Majdans självförsvarsstyrkor är bara löjligt, inte minst med tanke på förra veckans händelser kring parlamentet.

Slut på diskussionen.

Stängt för kommentering.