Kasjin uppkopplad igen

Oleg Kasjin har inte förlorat sin känsla för humor och ironi. Nu är han bortkopplad från respiratorn, och uppkopplad på nätet igen. Han har fått en bärbar dator till sin sjuksäng, och det första han lade ut på nätet var den här videon med den för mig tidigare okända Akvariumlåten “Dostojevskij”, här med min svenska text.

Till videon skrev han bara en kort mening: “Nu har jag inget att säga, jag ska tacka alla sedan.” Den korta bloggposten har på kort tid fått över sexhundra kommentarer.

Redan i går hörde polisen Oleg Kasjin. Officiellt är allt som sades i polisförhöret en förundersökningshemlighet, men enligt obekräftade uppgifter som läckt ut skulle Kasjin ha kopplat den brutala misshandeln till det mångomtalade vägbygget i Chimki. Enligt tidigare, lika obekräftade uppgifter skulle Kasjin ha sagt att en av angriparna såg ut som en fotbollshuligan. Om uppgiften stämmer skulle det kunna tyda på en koppling till högerextremister, och eventuellt Chimki.

Akvariumlåten är riktigt fin. Om videon hackar så är det bara att pausa den och låta den ladda ordentligt. Finns även här, med svensk och rysk text, och här i original, utan text.

Mer på temat:

Av Kalle Kniivilä

Mest om Ryssland.

Ett svar på ”Kasjin uppkopplad igen”

Stängt för kommentering.