En rysk polis talar ut? USA har köpt honom!

Ett nytt avsnitt i serien det går alltid bra att skylla på USA utspelades i dagarna. Polismajoren Aleksej Dymovskij i Novorossijsk lade ut en videosnutt där han klagar på lokala polischefen, dåliga arbetsförhållanden, och nämner att han fick sin nuvarande grad efter att ha lovat att bura in en oskyldig – något som han dock aldrig gjorde, hävdar han.

Det tog ett par dagar, men nu har ryska polisens internutredningsgrupp förstått vad det handlar om: Dymovskij är givetvis en amerikansk agent. Så här skriver nyhetsbyrån Interfax:

…bakom majorens uttalande kan det finnas organisationer som finansieras från utlandet, bland annat av USA:s internationella utvecklingsorgan USAID, förklarade en källa på ryska inrikesministeriets avdelning för intern säkerhet till Interfax på måndagen. “Tillvägagångssättet, formen och tiden för offentliggörandet av videouttalandet vittnar om att A. Dymosvkij har fått stöd från en tredje part”, sade nyhetsbyråns källa.

Visst. När jag tittar på Dymovskijs videosnutt får också jag ett klart intryck av att han hämtat inspiration och stöd utifrån. Kanske en halvflaska vodka från närmaste kiosk. Möjligen har han fått finansiellt stöd från USA till denna investering. Om han nu är en hederlig polis som faktiskt betalar, och inte bara pekar på det han vill ha.

Mer på temat:

Av Kalle Kniivilä

Mest om Ryssland.

4 svar på ”En rysk polis talar ut? USA har köpt honom!”

Det brukar inte löna sig att vädja till Vladimir Putin om ärlighet och redlighet. Det brukar istället få motsatt effekt. Det var precis vad Alexander Litvinenko gjorde en tid innan han tvingades att lämna Ryssland.

“My vse grazhdaniny… grazhdane.” Lät som en berusad felsägning i mina öron. Han berättar ju att han själv inte fick bli sjukskriven när han hade ont i armen (var det väl?), och personligt missnöje med cheferna framstår ju som ett mer närliggande motiv än samarbete med utländsk underrättelsetjänst.

Stängt för kommentering.