Putinporträtten redan ute

vramke.jpgPresidentvalet är den 2 mars och Putin sitter kvar som president till maj. Men redan nu är han ute. Internetbutiken vRamke.ru (inRamat.ru) som säljer fina inramade porträttbilder till viktiga kontor berättar (enligt Sean) att det redan nu är Medvedev-porträtten som är storsäljare. Mer än två av tre vill redan ha Medvedev, och Putin som tidigare var storsäljare har backat rejält.

Butiken vRamke.ru marknadsför sig på sin hemsida med slagordet «Портрет президента – престижный элемент оформления современного кабинета» (“Ett porträtt av presidenten är en prestigefylld detalj i inredningen av ett modernt kontor”). Så är det säkert i dagens Ryssland. Och nu är det dags att köpa porträtt på den nya presidenten, vem vill köpa den gamla, honom har ju alla redan på väggen. Snart är det säkert rabatt på Putin.

Lite intressant är det att se vilka porträtt som finns till salu på internetbutikens ingångssida. Putin är fortfarande först i raden, givetvis. Därefter kommer Moskvas sittande borgmästare Jurij Luzjkov. Och därefter två varianter av Medvedev, en snäll och en strängare, med lite misstänksam blick. Det kanske ännu inte är klart vilken variant av den nya presidenten som är rätt. Och så till sist, mycket lägligt, Feliks Dzerzjinskij, KGB:s grundare. Det är väl ändå säkerhetstjänsten som har makten i det nya Ryssland?

Av Kalle Kniivilä

Mest om Ryssland.

Ett svar på ”Putinporträtten redan ute”

Stängt för kommentering.