Sydsvenskan satsar

Nya SydsvenskanI dag lördag är det premiär för “Nya Sydsvenskan”. I huvudsak är det givetvis fortfarande samma tidning, men med lite fräschare innehåll och utseende. Typsnitten och layouten i papperstidningen är uppgraderade, och webbplatsen är helt omgjord.

Den nya webbplatsen är mycket snyggare, mycket tydligare och mycket bättre organiserad än den gamla. Det går helt enkelt att hitta det man vill läsa, och dessutom ser man var man för tillfället befinner sig.

Även webb-tv fungerar mycket smidigare nu, och inslagen kommer till sin rätt på ett helt annat sätt. Kolla exempelvis det här inslaget från Davis Cup-bråket. Det går till och med att se inslaget i helskärmsläge utan att kvaliteten blir lidande.

Det är också många organisationsförändringar som sker inne på redaktionen. För min del innebär detta förhoppningsvis att jag inom snar framtid får ägna en hel arbetsdag i veckan åt att bevaka Ryssland och andra länder i före detta Sovjetunionen för Sydsvenskan.

För tidningens läsare innebär det att vi satsar lite mer på att berätta vad som pågår i våra grannländer i öster. Vad det innebär för mitt Rysslandsbloggande kan jag ännu inte säga med säkerhet, men jag tror att jag även i fortsättningen kommer att använda bloggen som ett slags offentligt anteckningsblock.

Här kan jag också precis som hittills publicera material som är för specifik för huvuddelen av Sydsvenskans läsekrets, eller som kräver för mycket bakgrundskunskap för att passa i tidningen. Det fina med den här bloggen är ju just den sakkunniga läsekretsen och alla kloka kommentarer. (Det finns givetvis också en del mindre kloka sådana, men vad gör väl det.)

Dessutom kan jag ju även i fortsättningen återpublicera en del av de texter som jag skrivit för Sydsvenskan. Här är de första två från dagens tidning: Rysslands Guantánamo värst för tjetjenska fångar och Kadyrovs kritiker mördas och försvinner.

Av Kalle Kniivilä

Mest om Ryssland.

3 svar på ”Sydsvenskan satsar”

Låter mycket positivt om du får mer tid till rapportering om forna Sovjet. Ser jag fram emot! Hela “nya Sydsvenskan” ser för övrigt lovande ut.

“Det är också många organisationsförändringar som sker inne på redaktionen. För min del innebär detta förhoppningsvis att jag inom snar framtid får ägna en hel arbetsdag i veckan åt att bevaka Ryssland och andra länder i före detta Sovjetunionen för Sydsvenskan.”

Det skriver jag gärna på ett upprop för!
Säg till redaktörerna att ni kommer få prenumerarnter i stockholm i så fall, i alla fall en!

Stängt för kommentering.